MI KREIRAMO UGLED

WE CREATE REPUTATION

                                             Naše misli

Rubrika “Naše misli” pruža vam priliku za sveobuhvatno upoznavanje sa različitim aspektima našeg posla kroz razmišljanja profesionalaca iz našeg tima, ali i šire struke. Naš cilj nije samo informisati o našem poslu, već i edukovati o svim segmentima kojima se bavimo. Ovde možete pronaći pisane tekstove, kao i video materijale sa našeg YouTube kanala.

Kako roditelji utiču na odabir profesije kod djece?

Odabir zanimanja je uvijek sa sobom nosio neki vid uzbudljivosti, odgovornosti, ali i straha. Donošenje odluke postaje teže samim tim što na pojedinca utiče niz faktora, poput porodice, prijatelja, uslova u kojima odrasta, ali i njegovih ličnih interesovanja i sposobnosti. Ko ima ključnu ulogu u trenutku kada pojedinac odlučuje u kojem će se smjeru obrazovati i kojim zanimanjem će se baviti? Pročitajte više o tome u nastavku

Šta radnike motiviše na rad?

Zapošljavamo se da bismo za posao koji obavljamo dobili novčanu naknadu. Ako ovo prihvatimo kao jedinu istinu, po strani ostaju zadovoljstvo, socijalni odnosi, motivacija, privatni život, dok često i sam kvalitet rada opada. Za opstanak radnika na poslu je prije plate važnije njegovo zadovoljstvo istim, osobine koje čine njegovu ličnost, te uslovi rada koje mu poslodavac obezbijedi prije nego mu na račun uplati materijalnu naknadu.

 
 
BLOG: Kako da doneseš dobru odluku?
 

Tokom dana donosimo veliki broj odluka. Ujutro, kada nam zazvoni sat, prva odluka koju donesemo jeste da li ćemo produžiti alarm ili ćemo odmah otvoriti oči. Nakon što se probudimo, imamo izbor da ostanemo još nekoliko trenutaka u toplom krevetu ili da odmah ustanemo… Još nismo ni započeli naš dan!  Neki izvori sugerišu da prosečna osoba napravi oko 35.000 izbora dnevno. Jeste li iznenađeni ovim brojem?

 BLOG: Važnost društvenih mreža u marketingu današnjice
 

Prošlo je puno vremena otkako nisam pisala blog. Svakodnevno pišem kratke tekstove, postove za društvene mreže, ali blog nisam pisala baš dugo. Ni sama ne znam zašto. Možda nedostatak vremena, a možda i činjenica da se pisanjem bloga danas bavi svaka druga osoba, a sve što se previše razviče, meni nekako izgubi čar i vrijednost, pa onda radije izbjegavam takvu vrstu izražavanja. Kada su me kolegice zamolile da napišem blog na temu iz naslova, zaista sam se zamislila. Šta bih ja mogla reći, a da već niste pročitali, vidjeli ili poslušali? Na svakom ćošku vas bombarduju savjetima, kratkim kursevima, pa se čini da se digitalom danas može baviti bilo ko ko ima kompjuter, pristup internetu i vlada abecedom. No, iako tako djeluje, stvar je mnogo kompleksnija.

BLOG: Implementacija sistema upravljanja ljudskim resursima putem kompetencija
 

Iako za većinu ozbiljnih firmi kompetencije nisu nikakva novost, u savremenom upravljanju ljudskim resursima, kompetencija se kao osnov, kao mera skupa profesionalnih vrednosti zaposlenika u jednoj radnoj organizaciji, značajno više primenjuje u upravljanju ljudskim resursima nego ranije.