MI KREIRAMO UGLED

WE CREATE REPUTATION

Naš Tim

Profesionalci predani holističkom multidisciplinarnom pristupu
Naš tim je srce i duša Sigma.ba – skup profesionalaca predanih holističkom pristupu i multidisciplinarnom razmišljanju. Sastavljen od stručnjaka iz različitih oblasti, uključujući univerzitetske profesore i eksperte iz privrede, naš tim se ističe svojim jedinstvenim pristupom.

Mi smo tu da vam pružimo najbolje od oba svijeta – akademskog znanja i praktičnog iskustva. Naši univerzitetski profesori donose duboko razumijevanje teorijskih osnova, dok naši eksperti iz privrede donose praktičnu ekspertizu. Kombinujući ova dva svijeta, mi se fokusiramo na razvoj i primjenu savremenih trendova i inovacija.

 

U centru naše filozofije je znanje i razumijevanje savremenih trendova. Mi ne pratimo trendove – mi ih postavljamo. Naš tim je posvećen konstantnom usavršavanju i istraživanju, kako bismo osigurali da uvijek budemo korak ispred u dinamičnom digitalnom pejzažu.

 

 

Dopustite da naš tim Sigma.ba vodi kroz izazove i mogućnosti savremenog poslovanja. Mi smo tu da vam pružimo stručnost i strast prema inovacijama, i zajedno ćemo graditi vašu poslovnu budućnost.

prof. dr Strahinja Dimitrijević, direktor

Direktor

Prof. dr. Strahinja Dimitrijević 

Doktor psiholoških nauka, Filozofski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci

 

Profesor dr. Strahinja Dimitrijević je istaknuta ličnost u oblasti psihologije, sa bogatim profesionalnim iskustvom i dubokim stručnim znanjem. Sa bogatim akademskim putem i impresivnim rezultatima, on je ključni član Filozofskog fakulteta na Univerzitetu u Banjoj Luci, trenutno obnaša funkciu šefa Katedre za psihologiju.

Stručna Ekspertiza: Sa doktoratom iz Novog Sada na temu obrade jezika, Prof. dr. Dimitrijević ima duboko razumevanje jezičkih procesa. Kao ekspert za pamćenje i mišljenje, pruža vredne uvide u kognitivne funkcije. Njegovo izuzetno poznavanje metodologije psiholoških istraživanja i statističkih postupaka osigurava pouzdanost njegovih studija. Sa višegodišnjim iskustvom u psiho-socijalnim istraživanjima, evaluaciji programa i projekata, finansijskom izveštavanju i kreiranju biznis planova, donosi široki spektar veština u svojoj oblasti.

 

Akademska zajednica: Aktivni član Laboratorije za eksperimentalna istraživanja i Instituta za humanističke nauke na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, doprinosi rastućem znanju u psihologiji.

Globalna saradnja: Kroz dugogodišnju saradnju sa domaćim i međunarodnim nevladinim organizacijama kao što su Zdravo da ste, UNICEF, Save the Children, IBHI, DFID i drugi, Prof. dr. Dimitrijević aktivno doprinosi globalnoj zajednici.

Naučni doprinosi:
Uređivao je i objavio nekoliko monografija i desetine naučnih članaka, šireći granice znanja u psihologiji. Više OVDJE

Strast prema fotografiji:
Izvan svoje stručne sfere, profesor Dimitrijević je strastven zaljubljenik u fotografiju, čime pruža kreativnu dimenziju svom životu.

doc. dr Sonja Stančić, osnivač Sigma solutions d.o.o

Osnivač

Doc. Dr Sonja Stančić, doktorka psiholoških nauka, čiji je put obilježen strašću prema donošenju odluka i strateškoj komunikaciji. Doktorirala je na renomiranom Filozofskom fakultetu, Univerzitetu u Beogradu, donoseći svježe perspektive odlučivanja. 

Danas, angažovana na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, ona deli svoje bogato znanje i iskustvo s budućim profesionlacima. 

Posljednjih sedam godina, njeno profesionalno usmjerenje bilo je usmjereno na stratešku komunikaciju i pozicioniranje pojedinaca i organizacija. Kreiranje i vođenje kampanja postalo je njen zaštitni znak, a saradnja s agencijom IPSOS Strategic Marketing iz Beograda donijela joj je status specijaliste za kvalitativna istraživanja.

Njena impresivna biografija obuhvata kreiranje koncepta za obilježavanje 20 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma, ostvarenog u saradnji sa Nezavisnim novinama. Više OVDJE

Ona je tvorac psihosocijalnog programa “In-spe”, namijenjenog radu s mladima (više o tome OVDJE); kao i jedinstvenog modela “Banjaluka ljudskog lica”, koji podiže kvalitet života u lokalnoj zajednici, a koji je uspješno implementiran pri Gradskoj upravi Banja Luka. VIše o tome OVDJE 

Njen doprinos i angažman proširuju se dalje od akademske arene. Ona je sarađivala s mnogim domaćim i međunarodnim kompanijama, lokalnim zajednicama te vladinim i nevladinim sektorom, doprinoseći raznolikim inicijativama i projektima.

Posebno je zaljubljena u wheaten terijere i ponosna vlasnica jedine odgajivačnice ovih čarobnih pasa u Bosni i Hercegovini.

 

Upoznajte osobu koja spaja visoko obrazovanje s praktičnim doprinosom zajednici, ostvarujući značajan uticaj u mnogim sferama života.

ma. Sara Petković Đuranović, junior istraživač

Master studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, u oblasti kliničke psihologije.
Radila je u Centru za mentalno zdravlje, kao i u Centru za socijalni rad u Doboju. Ima iskustva u radu sa djecom, u savjetodavnom radu sa odraslima, te u psihologiji marketinga.
Sertifikovani trener za emocionalnu pismenosti. Obučena za samostalno kreiranje i izvođenje kvalitativnih istraživanja.
Angažovana na Filozofskom fakultetu kao saradnik u zvanju višeg asistenta na Univerzitetu u Zenici, gdje izvodi nastavu na više predmeta.
Obožava muziku i aktivno pjeva sa bendom u slobodno vrijeme, kreativac i sanjar.

Kasandra Ribić, junior istraživač

Završila osnovne studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, gdje uskoro brani master tezu iz oblasti kognitivne psihologije.
Radila kao peer edukator i u sklopu toga se bavila vođenjem i motivisanjem omladinskih grupa, lobiranjem i zagovaranjem, kao i medijskim aktivnostima.
Radi kao junior istraživač, te predavač saobraćajne psihologije.
Obučena za samostlano kreiranje i sprovođenje kvalitativnih istraživanja, selekciju i klasifikaciju, te druge segmente iz oblasti HR, kao i analize javnog mnjenja.
Zaljubljenik u autobmobile,  motore i strane jezike. Vasnica maltezera Ree.

doc. dr Senija Šehanović, konsultant za strateški menadžment i korporativno upravljanje komunikacijama, trener

Doktorirala na Filozofskom fakultetu u Tuzli u oblasti korporativnog komuniciranja  te kreiranja i upravljanja korporativnim imidžom. Radni vijek je provela na visoko pozicioniranim rukovodećim mjestima u kompanijama iz realnog sektora privrede. Trenutno je član top menadžment tima kompanije “Arcon-in” d.o.o. Zenica.  Saradnik je u zvanju docenta na Univerzitetu u Zenici gdje izvodi nastavu na  više predmeta. Sertifikovani trener za trenere;  posjeduje niz sertifikata renomiranih međunarodnih organizacija za oblast menadžmenta, lideršipa, odnosa sa javnošću i upravljanje komunikacijama.  Kreator četvorofaznog modela rješavanja problema odnosa sa javnošću u lokalnim zajednicama. Samostalni ekspert u okviru više IPA projekata. Poslovni konsultant sa realizovanim brojnim i uspješnim projektima u domaćim kompanijama i organizacijama.

Zaljubljenik u lijepu riječ, putovanja, kulturni turizam, ples i muziku.